Opdateret 16. maj 2019

25 års rejse i sundhedssektoren

MedCom fylder 25 år i dag, torsdag d. 16. maj 2019, og det har fået direktør, Lars Hulbæk til at reflektere over MedComs rejse i sundhedssektoren.

banner

 

MedCom kan i dag fejre sine 25 år som bindeled i det samarbejdende sundhedsvæsen. MedCom blev etableret i 1994 som et tidsbegrænset 2-årigt projekt, der skulle etablere et sammenhængende sundhedsdatanet, hvor kommunikationen sker ved brug af europæiske standarder direkte fra computer til computer. Men efter den 2-årige periode blev det klart, at kommunikationen blev større og MedCom fortsat skulle etablere, standardisere og digitalisere de hyppigst forekommende kommunikationsstrømme mellem praktiserende læger, sygehuse og kommuner.

MedCom arbejder på forskellige projekter og har igennem tiden varetaget mange forskellige opgaver, blandt andet indenfor praksis-, sygehus-, laboratorie- og kommuneområdet, telemedicin samt flere internationale projekter.

25 år senere står vi i MedComs nuværende projektperiode, MedCom11, hvor fokus stadig er på standardisering, test og certificering, implementering, datadeling på forespørgsel samt moderne internationale standarder. Perioden er netop blevet forlænget ind i 2020 med fokus på modernisering, udvidet korrespondance, den moderniserede advis og implementering i bund. Hvoraf det største fokus bliver implementering af nye og reviderede MedCom standarder.