Opdateret 14. februar 2017

KONFIDO

I en tid hvor folk rejser hyppigere og længere i både privat og erhvervsmæssigt regi, vil flere opleve at få behov for sundhedsfaglig hjælp, når de er på farten. Det kunne fx være en dansker med flere kroniske lidelser, som bliver dårlig under en ferie i Spanien. Her kan adgang til personens data spille en stor rolle i, at den rigtige behandling igangsættes så hurtigt som muligt, men det er i dag ikke muligt for den spanske læge at få direkte adgang til de relevante sundhedsinformationer om den pågældende patient via fx sundhed.dk.

En sådan proces ville indeholde en række forskellige tekniske og personrelaterede komponenter og handlinger, og her er det afgørende, at sikkerheden er i top hele vejen rundt. Derfor er der et behov for en samlet sikker løsning til håndtering af personfølsomme sundhedsdata på tværs af grænser i givne scenarier.

Flere europæiske projekter og initiativer har på hver sin måde adresseret problemstillingen, og flere sikkerhedsløsninger er udarbejdet og tilgængelige (fx openNCP, STORK, eID), men ingen er fyldestgørende og garanterer komplet sikkerhed i alle aspekter og komponenter.

KONFIDO betyder tillid på ’esperanto’, og projektets ambition er også at udvikle en samlet holistisk løsning, baseret på ’privacy-by-design’, der fremadrettet kan sikre udvekslingen af sundhedsdata uden nogen sikkerhedsrisiko. Løsningen vil være bygget på state-of-the-art inden for teknologiske løsninger og adresserer alle arkitektoniske lag i it-infrastrukturen af sundheds-it-løsninger.

Projektet startede 1. november 2016 og løber t.o.m. oktober 2019. KONFIDO-projektet er finansieret af EU’s Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram.

Se mere på www.konfido-project.eu og følg projektet på Twitter og LinkedIn.