Opdateret 28. april 2021

Statistik

Vi oplever desværre i øjeblikket, at der er nogle uoverensstemmelser i MedComs statistikdatabase på tværs af forskellige datasæt. Det munder ud i nogle store afvigelser i både negativ (fx betydeligt færre meddelelser pr. måned) og positiv retning (fx meget højere månedlig anvendelse end normalt), og det er afvigelser, vi ikke kan forklare med udgangspunkt i den pågældende periode og situation. Vi er ved at afklare både omfanget og årsagen. Umiddelbart vedrører det nogle områder af meddelelser mellem sundhedssektorens parter baseret på MedComs EDI- og OIO-XML-meddelelser. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du oplever, at en statistik, du normalt anvender, ser afvigende ud. Du kan sende en mail på statistik@medcom.dk med information om dine observationer.

Som opfølgning på MedComs mange projekter udarbejdes månedlige statistiktal. Du kan finde links til statistik i forhold til de forskellige projekter nedenunder.

MedCom har en statistikdatabase, som indeholder detaljerede informationer om anvendelsen af elektronisk kommunikation mellem sundhedssektorens parter. Den kan anvendes til konkrete udsøgninger på detaljeret niveau i forhold til den enkelte enhed og til opfølgning på udbredelse af elektronisk kommunikation. I MedCom statistikdatabasen findes rapportudtræk i både pdf og Excel format.

Alle kan oprettes som brugere, og data kan frit anvendes, mod tydelig kildeangivelse.

Link til MedComs statistikdatabase